Ești pasionat de mediul înconjurător, de grădinărit? Te preocupă schimbările climatice, lipsa zonelor verzi, în timp ce procesul de urbanizare este din ce în ce mai rapid?

Atunci ce zici să te alături proiectului Citizenship Lab II – Green Edition!

Proiectul are 4 obiective de atins:

  • educarea tinerilor cu privire la reciclarea selectivă;
  • informarea tinerilor cu privire la protecția mediului înconjurător;
  • educarea tinerilor cu privire la consumul responsabil de resurse;
  • planificarea, amenajarea și întreținerea unei grădini comunitare.

Căutăm 5 tineri voluntari care să ne ajute la amenajarea și întreținerea grădinii comunitare pe care o vom construi în cadrul proiectului.

Te poți înscrie până pe 16 mai 2021 pe linkul de aici. Selecția se va face pe baza răspunsurilor date, iar rezultatele finale le vom anunța pe data de 18 mai 2021.

Contractul de voluntariat va fi pe o perioadă de 1 an, cu posibilitatea de a -l prelungi, acesta fiind unul dintre proiectele pe termen lung ale asociației. La final vei primi un certificat Youthpass, recunoscut la nivel european. Vei beneficia și de 3 training-uri, cu privire la peisagistică, grădinărit, reducerea consumului de resurse și reciclare selectivă. Vei dezvolta abilități de lucru în echipă, adaptabilitate socială, abilități de comunicare, capacitatea de a lucra sub presiune, creativitatea, precum și abilități organizatorice, sociale și civice. Vei dezvolta o atitudine responsabilă față de spiritul civic, implicarea în comunitate, dar și față de protejarea mediului înconjurător. Vei învăța să îți produci propria hrană.

Pentru ca toate acestea să fie posibile trebuie să acorzi câteva ore pe săptămână implicării în cadrul proiectului, trebuie să dai dovadă de responsabilitate și seriozitate.

Amenajarea unei grădini nu este așa de simplă, însă, dacă nu îți este frică să te murdărești, te vei simți super când vei vedea cum cresc plantele sădite de tine.

Mai multe detalii despre proiect aici.

Pentru orice întrebare ne poți trimite un mail pe aprilhubong@gmail.com au un mesaj pe pagina de Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.