Asociația April Hub Craiova organizează în parteneriat cu Liceul Teoretic Tudor Arghezi activitatea non-formală Young In Europe, miercuri, 16 mai 2018, ora 12:00.

30 de elevi vor descoperi valorile ce construiesc Europa, dar și principiile democrației, în prima parte a workshopului. A doua parte a workshopului are la bază munca în echipă, provocarea lor va fi să construiască un turn doar din hârtie și scoci, un turn pe care apoi vor înșira valorile europene.

Evenimentul se desfășoară în cadrul proiectului Promotori pentru democraţie europeană (ediţia a IV-a), desfăşurat de Biroul de Informare al Parlamentului European în România în parteneriat cu Ministerul Tineretului şi Sportului, Asociaţia Pro Democraţia (APD) şi Group of the European Youth for Change (GEYC). Acest proiect îşi propune să implice în fiecare an câte 30 de tineri în promovarea democraţiei şi a valorilor care îi unesc pe cetăţenii Uniunii Europene, cu scopul de a informa organizaţiile de tineret din România cu privire la rolul și modul de funcționare a instituțiilor Uniunii Europene, promovarea importanței democrației parlamentare europene și a participării democratice.

Mai multe despre proiectul Promotori pentru democraţie europeană (ediţia a IV-a) poți afla de aici.