Biroul de Informare al Parlamentului European în România, alături de partenerii săi – Ministerul Tineretului şi Sportului, Asociaţia Pro Democraţia (APD) şi Group of the European Youth for Change (GEYC) organizează proiectul Promotori pentru democraţie europeană, în perioada februarie – octombrie 2018. Acest proiect îşi propune să implice în fiecare an câte 30 de tineri în promovarea democraţiei şi a valorilor care îi unesc pe cetăţenii Uniunii Europene.

Colega noastră, Andreea Melinescu se numără printre tinerii selectați anul acesta, astfel suntem foarte încântați să facem parte dintr-o comunitate activă de tineri implicați civic, participând la cea de-a patra ediție a proiectului.

Proiectul vizează dezvoltarea de competențe în rândul participanților şi se desfăşoară pe parcursul a patru etape obligatorii:
● Prima etapă o constituie perioada de înscriere şi evaluare a aplicaţiilor depuse (16 februarie – 14 martie 2018).
● A doua etapă – ulterior procesului de evaluare şi selecţie, o sesiune inițială de workshop-uri va fi organizată la București, în perioada 28-30 martie 2018.
● A treia etapă constă în organizarea şi implementarea de către participanţi la nivel local a unor acțiuni de comunicare proprii pe teme europene (4- 25 mai 2018).
● A patra etapă va reuni toţi participanţii la București, în perioada 25-26 octombrie 2018 în cadrul Forumului democraţiei europene. Forumul va include mai multe activități, printre care o sesiune de prezentare şi evaluare a rezultatelor activităților desfășurate în cadrul proiectului și o dezbatere cu deputaţi români în Parlamentul European, decidenți politici la nivel național și organizaţii de tineret. Dezbaterea va urmări subiecte de interes pentru sectorul de tineret, atât la nivel naţional, cât şi european, iar participanţii vor avea ocazia de a dezbate bune practici de dezvoltare personală şi implicare civică.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.