Pe 18 mai, Alai Hub își deschide ușile la Noaptea Muzeelor, pentru prima dată. Alai nocturn. Noi povești în case vechi va avea loc între orele 19:00 – 01:00, timp în care publicul este invitat să descopere poveștile trecutului și prezentului, pe care casa le adăpostește, alături de artiști și branduri locale.

Multe dintre casele vechi ale Craiovei poartă în ele povești încă nespuse, dar care așteaptă cu nerăbdare să fie descoperite și împărtășite. Una dintre aceste case își deschide sufletul în magica noapte de mai în care poveștile de ieri pentru oamenii de azi se derulează captivant și variat, de la ateliere de creație pentru toate vârstele, expoziții care îmbină discret și armonios obiectele trecutului cu cele ale prezentului, mixuri florale și muzicale, totul în demersul organizatorilor, partenerilor și participanților de a păstra și promova patrimoniul existent al Craiovei.
Ca o alternativă necesară la deja existentele participări locale în cadrul Nopții Muzeelor, „Alai nocturn. Noi povești în case vechi” marchează debutul unui program de revitalizare și redeșteptare a interesului din mediul privat și ong-uri pentru conștientizarea importanței salvării patrimoniului moștenit.

Program:
Alai Hub
19:00 - Alai Nocturn prin Craiova de ieri cu Mihai Murărețu
Hub House Home | Arta designului interior by AIO living
19:30 – 21:30 - Tattoo History and Acceptance Nowadays by Andrei_Skill
19:00- 01:00 | Expoziții
Tradițional Modernism by Atelier Adina Constantinescu
Mixuri florale by April - Floral & Event Design
Falduri, cute și dichis by Mircea Georgescu
Hometown glory by Andreea Melinescu
Terasa Al12
19:00- 01:00 | Expoziție de artă digital
Underground v1.0 by ArtBees Gallery, curator: NONE32X32

Fiecare participant, după ce va explora hub-ul și activitățile pregătite, va avea ocazia de a participa la o tombolă, organizată alături de Artesana: Artizanii laptelui.

Parteneri: Oltenia mea, AIO living, Andrei_Skill, Atelier Adina Constantinescu, April – Floral & Event Design, Artbees Gallery, Beauty Boutique by Iulia P., InstaCraiova, Alt12, Alai Hub.
Cu sprijinul: Artesana, Asociația GAG.

Detalii program:

La Alai nocturn. Noi povești în case vechi │ Noaptea Muzeelor 2024 descoperim trecutul Craiovei, întâlnindu-ne cu Mihai Murărețu, de la ora 19:00, dar și răsfoind albumul „Craiova de ieri”.
Lucrările lui Mircea Georgescu și Mihai Murărețu servesc nu numai ca resurse valoroase pentru cei interesați de istoria urbană, dar și ca inspirație pentru generațiile viitoare, subliniind importanța păstrării memoriei colective prin intermediul fotografiei. Albumul „Craiova de ieri” reprezintă o mărturie a legăturii dintre trecut și prezent și un omagiu adus orașului și locuitorilor săi, oferind o perspectivă unică asupra patrimoniului și evoluției urbane în acest colț de țară. Lucrările lor ne reamintesc că fiecare imagine are o poveste de spus și că aceste povești contribuie la identitatea și moștenirea culturală a Craiovei.
Mircea Georgescu și Mihai Murărețu, prin munca și pasiunea lor dedicată, au reușit să documenteze și să redacteze aceste albume deosebite care captează esența și spiritul Craiovei de altădată. Ei au adunat o colecție impresionantă de imagini care nu doar păstrează istoria vizuală a orașului, ci și evocă emoții și amintiri ale locuitorilor săi. Prin aceste albume, ei ne oferă o fereastră spre trecutul orașului, permițându-ne să vedem și să înțelegem transformările prin care au trecut Craiova și locuitorii ei de-a lungul secolului XX

Intrăm și în lumea florilor, descoperind planșe de botanică din 1930, elemente de laborator și plante pe care le vedem cum cresc. April – Floral & Event Design a pregătit și un atelier de produs răsaduri, iar în curte armoniile florale se îmbină la Piața de flori a lu` April. Activitățile vor avea loc în intervalul orar 19:00 – 01:00.

Între orele 19:30 – 21:30 intri în universul studioului de tatuaje creat de artistul local Andrei_Skill. Join the talk about Tattoo History and Acceptance Nowadays!
Redescoperim această artă plină de simboluri, misticism pe alocuri, întâmpinăm prejudecăți pe care vrem să le înlăturăm și ne bucurăm de libertate, creativitate, povești, istorii și istorioare, explorăm o lume fascinantă.

Hub House Home | Arta designului interior – aflăm alături de AIO living, pe parcursul întregului eveniment, cum poți să îți amenajezi casa, descoperind mostre de tapet, ceramică, parchet, draperii și nu numai, creându-ți un moodbord inspirațional.
Alături de Irina Oprea și Lucian Mitruțoiu aflăm și importanța conservării patrimoniului arhitectural local prin susținerea investițiilor în case care vorbesc despre istorie, diametral opus față de curentul actual al dezvoltării pieței imobiliare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.