Începând de luna aceasta, Asociația April Hub desfășoară proiectul Laboratorul Creativ – Natura 2.0, un proiect educativ în sfera mediului înconjurător, adresându-se întregii comunități craiovene.
Laboratorul Creativ – Natura 2.0 este unul dintre cele mai ambițioase proiecte ale Asociației April Hub. Acesta își propune educarea și informarea cu privire la protecția mediului prin teatru și printr-o serie de ateliere creative și ateliere de grădinărit, menite să dezvolte competențele practice și abilitățile de interacțiune socială ale participanților.
„Punem accent pe implicarea activă în comunitate prin voluntariat și vom lansa un apel de voluntari pentru a forma cluburile de vlogging și cel de grădinărit. Acestea vor beneficia, pe lângă sprijinul nostru și de un studio bine echipat pentru a crea o serie de vloguri educative cu privire la protecția mediului înconjurător, precum și de grădina comunitară a asociației.”, ne spune Andreea Melinescu, managerul proiectului.
„Teatrul oferă instrumentele necesare educației, într-o manieră creativă, astfel spectacolul pe care îl vom crea va fi dinamic, având un mesaj clar, acela că acțiunile noastre de zi cu zi influențează mediul în care trăim și este datoria noastră să îl protejăm, învățând să reciclăm, să reducem consumul de resurse și nu numai. Scenografia spectacolului va fi realizată din materiale reciclabile, tocmai pentru a încuraja acest demers.”, ne povestește actrița Geo Dinescu.
Proiectul Laboratorul Creativ – Natura 2.0 se numără printre cele 6 proiecte ce au primit finanțare prin Fondul pentru un viitor mai bun în comunități, cu sprijinul Lidl România, susținut de Federația Fundațiile Comunitare din România și implementat la nivel local de Fundația Comunitară Vâlcea.
Detalii despre primele activități din proiect vor fi postate atât pe pagina de Facebook a asociației: https://www.facebook.com/aprilhubngo, cât și pe site: https://asociatiaaprilhub.ro.
Asociația April Hub a luat naștere în 2016, desfășurând o serie de proiecte atât la nivel local, cât și european, ca de exemplu, InstaCraiova, The Festival, proiect ce a obținut Premiul al III -lea la Gala Tineretului din România, secțiunea „Cultură”, în anul 2021.
Fondul pentru un viitor mai bun în comunități este un program coordonat de Federația Fundațiilor Comunitare din România, finanțat de Lidl și implementat local la Craiova prin Fundația Comunitară Vâlcea.
Fiecare fundație oferă finanțări de 50.000 Euro în comunitate și mentorat pentru cele mai bune soluții la provocări în mediu și educație. Inițiativele sunt selectate de un juriu neutru și avizat, stabilit local. Inițiatorii proiectelor, împreună cu echipele lor, aduc schimbările pe care administrația locală și comunitatea le semnalează ca fiind prioritare și relevante.