Timp de 3 luni organizăm proiectul Citizenship Lab, un proiect ce are ca obiectiv creșterea gradului de informare despre cetățenia activă, valorile democratice, importanța votului pentru un număr de peste 500 de tineri, cu vârste între 14 -24 de ani, din Craiova.

Proiectul este compus din două workshopuri, patru sesiuni de informare și o campanie de informare, activități menite să informeze și să responsabilizeze tinerii cu privire la statutul de cetățean activ, importanța exercitării dreptului la vot, precum și principiile și valorile europene.

Citizenship Lab este cofinanțat de Corpul european de solidaritate al Uniunii Europene.

Primul workshop a avut loc pe data de 27.09.2019, în parteneriat cu Liceul Teoretic „Tudor Arghezi”. În cadrul workshopului Strong Citizens, strong Europe, elevii au învățat de ce drepturi dispun ca cetățeni ai Uniunii Europene, care sunt caracteristicile unui cetățean activ în societate. De asemenea, am dezbătut și motivele pentru care anul acesta tinerii au înregistrat o prezență record la alegerile pentru Parlamentul European.

Short English description:

The purpose of Citizenship Lab project is to inform and empower young people about the status of active citizen, the importance of exercising the right to vote and the importance of the European democratic principles and values.
Citizenship Lab project aims to increase awareness of active citizenship, democratic values, and the importance of voting for over 500 young people aged 14 – 24 from Craiova for 3 months.