În cadrul primei ediții a programului Voluntar pentru o vară au fost implicați 27 de voluntari, selectați dintr-un număr de aproape 50 de aplicanți. Ei au lucrat cot la cot cu organizatorii festivalului, fiind implicați în tot procesul de creație, de promovare, precum și în desfășurarea evenimentelor din cadrul festivalului.

Festivalul Puppets Occupy Street (25 august – 01 septembrie), REvolution Edition, a însemnat peste 400 evenimente (spectacole, ateliere, parade, concerte, expoziții, proiecții video, etc.), ce s-au desfășurat în 25 de locații din Craiova, având invitați artiști și companii private din 22 țări (Brazilia, Elveția, Grecia, Polonia, Peru, Franța, Portugalia, Filipine, Croația, Rusia, Moldova, România, Marea Britanie, Italia, Turcia, Germania, Bulgaria, Argentina, Belarus, Spania, Uruguay, Republica Macedonia De Nord). Festivalul s-a bucurat de 55.000 de spectatori.

Printre abilitățile dobândite de voluntari se numără: abilități de lucru manual (papier mache, pictură, etc.), abilități de gestionare a conflictelor, abilități de comunicare atât în limba maternă, cât și în diverse limbi străine (engleză, spaniolă, etc.), abilități de cooperare și adaptabilitate, gestionarea timpului și asumarea responsabilității.

Voluntar pentru o vară este un program de voluntariat cu perioadă determinată, fiind creat pentru a îndeplini nevoile tinerilor de implicare în comunitate, vara fiind un moment prielnic pentru ca elevii și studenții să câștige diverse competențe și să își creeze cât mai multe experiențe prin voluntariat.

Programul se realizează în parteneriat cu Teatrul pentru copii și tineret Colibri Craiova, în cadrul Festivalului Puppets Occupy StreetVoluntarii sunt invitați să aplice printr-un open call, urmând apoi o selecție.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.